Bonjan salat

kruidige auberginesalade uit Afghanistan

voor 8 personen

  • 3 middelgrote aubergines
  • 2½ theel. grof zout
  • ¾ dl maïsolie
  • 4 dl tomatenpuree
  • ¼ theel. peper
  • 1 theel. hete rode chilivlokken of gehakte verse chilipeper
  • 2 theel. kaneelpoeder
  • 1 eetl. gehakte gedroogde munt

Snijd de aubergines in stukjes van 4 cm, bestrooi ze met 2 theelepels grof zout en laat ze 15 minuten staan.
Spoel ze dan onder koud water af (dit neemt de bittere smaak weg) en laat ze op een theedoek uitlekken.
Verhit de olie in een braadpan en bak de aubergine op middelhoog vuur in ± 3 minuten lichtbruin.
Neem ze uit de pan, leg ze op een schaal en laat ze afkoelen.
Doe de tomatenpuree, de peper, de chili, de kaneel, de munt en ½ theelepel zout in een pan en laat het op laag vuur 10 minuten sudderen om de aroma's goed te laten mengen.
Schenk dit mengsel over de aubergine en zet de salade tot het gebruik in de koelkast.
(In de koelkast kunt u de salade enkele dagen goed houden).
Serveer de salade koud of op kamertemperatuur.

Bron: Astrid Veltman

Terug