Bonensalade met tonijn

voor 2 personen

  • 1 kleine pot of blikje witte bonen
  • 1 blikje zwarte nierbonen (kidneybeans)
  • ½ (rode) ui
  • 3 takjes peterselie
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 eetl. olie
  • 2 theel. mosterd
  • 1 theel. Italiaanse keukenkruiden
  • mespunt suiker
  • ½ komkommer
  • 3 tomaten
  • 6 olijven zonder pit
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)

Laat de bonen uitlekken.
Snijd de ui heel fijn.
Was de peterselie en knip het kruid klein.
Maak een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, de olie, de mosterd, de keukenkruiden, wat suiker, peper en een beetje zout.
Schep de dressing, de ui en de peterselie door de bonen.
Laat dit op een koele plaats intrekken.
Schil de komkommer en snijd hem in kleine blokjes.
Was de tomaten en snijd ze in parten.
Snijd de olijven in plakjes.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
Meng alles door de bonen en voeg eventueel nog wat peper toe.

Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug