Bonensalade met tonijn

Bonensalade met tonijn

voor 2 personen

  • 1 kleine pot of blikje witte bonen, uitlekgewicht ca. 250 g
  • 1 blikje zwarte nierbonen (kidneybeans), uitlekgewicht ca. 250 g
  • ½ (rode) ui
  • 3 takjes peterselie
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. olie
  • 1 theel. Italiaanse keukenkruiden
  • peper
  • ½ komkommer
  • 3 tomaten
  • 5 olijven zonder pit
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)

Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
Snijd de ui heel fijn.
Was de peterselie en knip het kruid klein.
Maak een dressing van het citroensap, 1 eetlepel water, olijfolie, keukenkruiden en peper.
Schep de dressing, de ui en de peterselie door de bonen.
Laat dit op een koele plaats intrekken.
Was de komkommer en snijd hem in kleine blokjes.
Was de tomaten en snijd ze in parten.
Snijd de olijven in plakjes.
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
Meng alles door de bonen en voeg eventueel nog wat citroensap en peper toe.

Komkommer over?

Bron: Voedingscentrum

Terug