Bonensalade met maïs en banaan

  • 200 g sperziebonen
  • 150 g babymaïs
  • 200 g rettich
  • 1 rode paprika
  • 1 banaan
  • 5 takjes peterselie
  • sap van 1 citroen
  • 5 cl olijfolie
  • zout
  • peper

Maak de groenten schoon.
Kook de bonen in ca. 7 minuten in kokend water beetgaar.
Kook de maïs in ca. 5 minuten in kokend water beetgaar.
Snijd de rettich en paprika in reepjes.
Pel de banaan en snijd hem in stukjes.
Hak de peterselie.
Meng in een kommetje het citroensap met de olie en gehakte peterselie.
Breng het op smaak met zout & peper.
Verdeel alle groenten en de banaan over een schaal en besprenkel het met de dressing.

Serveertips
Bij de toko kun je bananenbladeren kopen, ze liggen in de diepvries.
Als je ze oppoetst met wat olie, gaat het blad mooi glanzen en kun je daarin je salade presenteren.

Life & Cooking

Terug