Bonensalade met andijvie, appel en geitenkaas

voor 2 personen

  • 1 kleine pot of blik kidneybonen
  • 1 eetl. appelstroop
  • 1 teentje knoflook
  • azijn
  • 1 eetl. olie
  • 1 klein struikje andijvie
  • 2 geroosterde paprika's (pot)
  • 10 radijsjes
  • ½ - 1 appel
  • 50 g verse geitenkaas

Laat de kidneybonen uitlekken.
Los de appelstroop op in een beetje water.
Maak er met de uitgeperste knoflook, wat azijn, de olie en wat peper een dressing van.
Meng de dressing door de kidneybonen.
Maak de andijvie schoon en laat de groente goed uitlekken.
Snijd de andijvie in smalle repen.
Snijd de geroosterde paprika in repen.
Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in smalle partjes.
Meng de groente en de partjes appel door de kidneybonen en verkruimel de geitenkaas er boven.

Menusuggestie
Lekker met een sneetje meergranenbrood.

Terug