Boerensalade

Boerensalade

  • 400 g wortelen
  • 300 g knolselderij
  • 6 tomaten
  • 5 stengels peterselie
  • 8 eetl. ciderazijn
  • zout & peper
  • suiker
  • 8 eetl. olijfolie
  • 50 g bergkaas
  • 1 bos rucola
  • 80 g Tirools spek
  • 1 eetl. boter
  • 2 eieren

Schil de wortelen en selderij en rasp ze in fijne reepjes in een keukenmachine of met de allesrasp.
Snijd de uitgelekte tomaten in zeer fijne reepjes.
Pluk de peterselie en hak fijn.
Meng de ciderazijn, een beetje zout, peper en suiker en klop er 6 eetlepels olie door.
Meng het wortel-kerriemengsel, de tomaten en de peterselie met de saus en laat het even trekken.
Rasp de kaas grof.
Maak de raket schoon, was hem en centrifugeer hem.
Snijd het spek in zeer fijne reepjes, bak het in een beklede pan in 2 eetlepels hete olie krokant, voeg de boter toe en bak nog even kort door.
Verwijder de spekreepjes en laat uitlekken op keukenpapier.
Spat de eieren in het spekvet om gebakken eieren te maken.
Bak aan de onderkant gedurende 1 minuut.
Strooi de kaas erover, draai de eieren voorzichtig om en bak ze nog 2 minuten.
Snijd de met kaas gebakken eieren in reepjes op een plank.
Breng de boerensalade indien nodig op smaak en schik in kommen.
Bestrooi met de spekreepjes, het ei en de rucola.
Tip
Als u de voorkeur geeft aan een vegetarische salade, kunt u de uitgebakken spekreepjes gewoon weglaten, want de salade is ook lekker op smaak gebracht met de gedroogde tomaten.

Bron: essen & trinken

Terug