voor 2 personen
|
|
(1) Vvers is natuurlijk het lekkerst, maar voor de handig kun je tegenwoordig ook biologische boerenkool bij de AH kopen.
(2) Als je grote uien hebt, dan wat minder anders overheerst de smaak van ui.
(3) Als je van pit houdt, anders een 1/4 nemen.
Hak de rode kool en ui fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze ook fijn.
Snijd het vruchtvlees uit de mandarijn.
De handigste truc daarvoor is om de mandarijn eerst door de helft te snijden en daarna met een scherp mes langs de vliesjes te snijden.
Je kunt daarna de partjes zo uit de mandarijn halen.
Op dezelfde manier zoals je bijvoorbeeld met een grapefruit doet.
Maak een dressing van de balsamico azijn, sinaasappelsap, de mosterd en een beetje peper.
Meng de boerenkool, rode kool, rode ui, rode peper, mandarijnen, zonnebloem pitten en dressing door elkaar en je vrolijke boerenkool salade is klaar.
Bron: Francesca kookt!
Gepubliceerd door: De Wassende Maan
Opmerking
Boerenkool is hip! Als je de internationale food blogs een beetje volgt dan zie je overal recepten met 'kale' oppoppen. Kale is de Engelse term voor boerenkool. Die moest ik op een gegeven moment toch echt even googelen, want ik kende het woord niet eens. De tijd van boerenkool stampen met aardappels is voorbij. Een beetje lekkerbek strooit tegenwoordig de boerenkool door een salade, maakt er een smoothie van of bakt er heerlijke hartige taarten van. Mij hoor je niet klagen, want boerenkool stamppot is mijn ding niet. Maar zo rauw door een salade vind ik deze groente heel fijn.
Het originele recept komt van de fijne blog Tartine and Apron Strings.
Kijk voor meer boerenkool inspiratie ook eens op de site van Fabulous Food Fan.