Bloemkoolsalade - I

voor 2 personen

  • 1 bloemkool
  • 150 g gerookte kipfilet
  • 1 granny smith-appel
  • 50 g kaas (30+)
  • 2 eet. rozijnen
  • 200 g gekookte krieltjes
    • voor de saus:
  • 1 - 2 eetl. fritessaus
  • 1 - 2 eetl. magere yoghurt
  • ½ eetl. kerrie
  • naar smaak peper, zout, kecap

Bloemkool schoonmaken en in kleine roosjes snijden.
Bloemkoolroosjes een paar minuten in de magnetron met een paar lepels water verhitten.
Af laten koelen.
Appel, kip, kaas in kleine stukjes snijden.
Rozijnen + aardappel eventueel in stukjes gesneden) erbij.
Saus maken van fritessaus, yoghurt, kerrie, kecap zout & peper.
Door de salade mengen.
De salade kan goed van te voren gemaakt worden en bewaard in de koelkast.
Zo trekken de smaken ook nog eens lekker door elkaar.

Bron: Tania Heeren
Gepubliceerd door: Kook Jij


Bloemkoolsalade - II

voor 2 personen

  • 1 kleine bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. azijn
  • 4 zwarte en 4 groene olijven
  • 2 augurken

Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze.
Kook de bloemkoolroosjes in enkele minuten beetgaar.
Maak de knoflook schoon en snijd hem in plakjes.
Snijd de ansjovis in stukjes.
Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook zacht.
Voeg de ansjovis toe met wat peper en laat de ansjovis smelten in de olie.
Neem de pan van het vuur en voeg de azijn toe.
Laat de bloemkool uitlekken en meng ze voorzichtig door het oliemengsel.
Laat de bloemkool hierin minimaal 1 uur staan.
Ontpit de olijven en snijd ze in plakjes.
Snijd de augurken in plakjes.
Meng dit door de bloemkool.

Menusuggestie
Lekker met geroerbakte reepjes kip en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum


Bloemkoolsalade - III

  • 1 bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 bakje cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 3 eetl. witte wijnazijn
  • 1 - 2 eetl. honing
  • 3 eetl. amandelen, gehakt en geroosterd
  • bosje dille, fijngesneden
  • krop sla

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Vermeng de bloemkoolroosjes, cherrytomaten en de uienringen met olijfolie, zout & peper in een kom en spreid ze uit over een bakblik.
Rooster alles zo'n 20 minuten in de hete oven of tot ze net gaar en licht gekleurd zijn.
Meng intussen de azijn met de honing.
Maal er peper en zout boven en laat even staan tot de bloemkool gaar is.
Meng dan de bloemkool, dressing, amandelen en de slablaadjes snel door elkaar en verdeel de salade over 4 borden.
Garneer met de gehakte dille.
Dien direct op.

Bron: Odin recepten

Terug