Fleurige bloemkool-paprikasalade

  • 1 bloemkool, in heel kleine roosjes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene of gele courgette
  • handje kerstomaatjes
  • 1 eetl. Râs al Hânout
  • 2 eetl. geschaafde amandelen
  • scheut olijfolie
    • dressing
  • 10 cl Turkse yoghurt
  • sap van ½ citroen
  • 2 eetl. olijfolie extra vergine
  • 1 teen knoflook
  • handje platte peterselie

Verwarm de oven op 200 °C.
Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat.
Hussel met Râs al Hânout, zout en een ferme scheut olijfolie.
Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Schuif de bloemkool wat opzij en leg de paprika’s met de snijkant naar beneden op de bakplaat.
Rooster 20-30 minuten tot alles licht geblakerd is.
Laat de paprika’s een kwartiertje rusten in een plastic zak, daarna kun je de schil er gemakkelijk aftrekken.
Scheur ze in repen.
Snij terwijl de groente in de oven staat de courgette is plakjes en bak ze om en om in de grillpan tot de donkere streepjes krijgen.
Snij de kerstomaatjes doormidden.
Rooster alvast het amandelschaafsel al omscheppend goudbruin; dat gaat het best in een koekenpan die je met een keukenpapiertje ingevet hebt met wat olie.
Verdeel alle groenten over een grote schaal.

Dressing
Hak de peterselie fijn, haal de knoflook door de knijper.
Klop van de ingrediënten plus wat zout & peper een vrij dunne dressing.
Giet in strepen over de groentesalade.
Garneer met de amandelen.

Bron: Karin Luiten
Gepubliceerd door: Onno Kleyn

Terug