|
|
Ga je voor het uiterlijk of voor de smaak?
Olijven met pit zijn lekkerder, maar zonder kun je ze mooier doorsnijden.
De feta kun je ook op het laatst als ‘sneeuw’ over de salade verkruimelen.
Voorbereiding (ca. 20 minuten, kan ½ dag van tevoren)
Haal de bladeren van de bleekselderij en schil de buitenste stengels met een dunschiller.
Snijd de stengels overdwars in heel dunne reepjes.
Snijd de steeltjes van de vijgen en snijd ze in kleine reepjes.
Halveer de olijven.
Snijd de feta in kleine blokjes.
Knip de dille’veren’ fijn.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd stengels en bolletjes in dunne ringetjes.
Pel de knoflook.
Klop de olijfolie, azijn, uitgeperste knoflook en zout & peper naar smaak tot een dressing.
Meng alle ingrediënten behalve de dille en feta luchtig door elkaar en zet tot gebruik koel en afgedekt
weg.
Bereiding (ca. 2 minuten)
Schep de dille en fetablokjes door de salade en maak pittig op smaak af met zout & peper.