Bleekselderijsalade met vijgen

Bleekselderijsalade met vijgen

voor 2 personen

  • ½ struik bleekselderij
  • 4 gedroogde vijgen
  • ½ perssinaasappel
  • 2 eetl. halfvolle yoghurt
  • 1 eetl. azijn
  • peper
  • 6 aardappelen
  • 2 dunne varkensfiletlapjes
  • 2 eetl. vloeibare margarine

Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle reepjes.
Snijd de gedroogde vijgen in smalle repen.
Pers de sinaasappel uit.
Maak een sausje van het sinaasappelsap, de yoghurt, wat azijn en peper.
Meng alles door elkaar en zet even weg.
Schil de aardappelen.
Kook de aardappelen in weinig water in 20 à 25 minuten gaar.
Bestrooi de filetlapjes met peper.
Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
Serveer de bleekselderijsalade met het vlees en de aardappelen.

Bleekselderij over?

Bron: Voedingscentrum

Terug