Bleekselderijsalade met sinaasappel

Bleekselderijsalade met sinaasappel

voor 2 personen

  • 6 aardappelen
  • 200 g kipfilet
  • peper
  • paprikapoeder
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • ½ struik bleekselderij
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetl. citroensap
  • 3 eetl. halfvolle yoghurt
  • 6 sprietjes bieslook
  • 4 olijven zonder pit

Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
Bestrooi de kipfilet met peper en paprikapoeder.
Bak de kip in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
Schil de sinaasappels dik en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Vang het sap op.
Maak van het sinaasappelsap met het citroensap, yoghurt en wat peper een dressing.
Was het bieslook.
Snijd de olijven in plakjes.
Meng de blokjes sinaasappel, de dressing en de olijven door de bleekselderij en knip het bieslook erover.
Neem de kip uit de pan en giet 5 cl water in de pan.
Roer het aanbaksel los en breng de jus aan de kook.
Geef de kip, de jus en de aardappelen bij de bleekselderijsalade.

Bleekselderij over?

Bron: Voedingscentrum

Terug