Bleekselderijsalade met sesam

voor 2 personen

  • 1 eetl. sesamzaad
  • ½ struik bleekselderij
  • 1 groene appel
  • 1 eetl. tahin (sesampasta, natuurvoedingswinkel)
  • ± 1 eetl. citroensap

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
Was de appel, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis.
Snijd of schaaf de parten appel in smalle plakjes.
Verdun de tahin met 1 eetlepel water en maak er met het citroensap en wat peper een dressing van.
Meng de dressing door de bleekselderij en de appel en strooi het sesamzaad er over.
Kook eventueel de boogjes bleekselderij 1 minuut en laat ze afkoelen in een vergiet.

Menusuggestie
Lekker met vegetarische reepjes en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug