|
|
Maak de bleekselderij en de prei schoon en snijd ze beide in dunne ringetjes.
Doe de gesneden groenten in een kom en dek het af.
Hak de noten grof (een paar voor de garnering achterhouden).
Op een bordje met een vork met de helft van de kaas fijnmaken; de rest verkruimelen.
In een kom de slagroom stijfslaan.
De fijngemaakte kaas, de mayonaise, de mosterd het grootste deel van het citroensap en wat peper en zout door de slagroom roeren.
De avocado schillen en in schijfjes snijden.
De schijfjes in een kom doen en met de rest van het citroensap besprenkelen; de kom afdekken.
Vlak voor het serveren de gehakte noten, het grootste deel van de avocado en 2 - 3 eetlepels van de saus door de salade scheppen.
De salade met de rest van de avocado, de achtergehouden walnoten en de verkruimelde kaas garneren.
De rest van de saus in een aparte kom serveren.
Bron: N.N.
|
|
Verwijder de "voet" van de bleekselderij en eventuele harde nerven (door aan de boven of onderkant een stukje weg te snijden en dan de draden van de stengel weg te trekken).
Snij de bleekselderij in kleine reepjes.
Was de bleekselderij en laat het uitlekken in een vergiet.
Was de appel.
Verwijder het klokhuis en snij de appel met schil in parten.
Snij van deze parten reepjes.
Druppel wat citroensap over de appel, zodat deze niet te snel verkleurt en schep de appel door de bleekselderij.
Voeg rozijnen en in stukjes gebroken walnoot toe.
Maak een dressing van 3 eetlepels magere yoghurt (crème fraîche), 1 eetlepel honing en eventueel gemalen zwarte peper.
En meng deze dressing door de salade.
Laat de dressing lekker in de salade trekken.
Je kunt ook kleine stukjes blauwader kaas toevoegen.
Bron: Wieke van Keulen
Gepubliceerd door: De Wassende Maan