Bimisalade met tahin en citroen

Bimisalade met tahin en citroen

voor 2 personen

  • 250 g bimi
  • 1 citroen
  • 1 eetl. tahin zonder zout
  • 6 aardappelen
  • 2 biefstukjes
  • peper
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 150 g kerstomaatjes

Snijd eventueel de houtige uiteinden van de bimi en was de groente.
Kook de bimi in weinig water in 4 minuten net gaar.
Was de citroen en rasp wat van de schil.
Pers de citroen uit.
Maak een dressing van 1 à 1½ eetl. citroensap, 1 eetl. water, tahin en geraspte citroenschil.
Meng dit door de bimi en laat het afkoelen.
Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20 à 25 minuten gaar.
Bestrooi de biefstukjes met peper en bak ze in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Bak een paar gehalveerde tomaatjes kort in de achtergebleven margarine.
Voeg 50 ml water toe en breng de tomatenjus aan de kook.
Meng de rest van de kerstomaatjes door de bimi.
Geef de bimisalade bij de aardappelen en biefstukjes met tomatenjus.

Kerstomaatjes over?

Bron: Voedingscentrum

Terug