Bietjessalade met walnootdressing

Bietjessalade met walnootdressing

voor 2 personen

  • 4 middelgrote aardappelen
  • 4 sprietjes bieslook
  • 4 eetl. halfvolle biogarde yoghurt
  • 4 eieren
  • 6 halve walnoten
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetl. (walnoot)olie
  • 1½ eetl. citroensap
  • peper
  • 500 g gekookte rode bietjes

Was de aardappelen en prik er met een satéprikker enkele gaatjes rondom in.
Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten.
Leg de aardappelen op een stuk keukenpapier in de magnetron.
Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden.
Reken per aardappel op 6 à 8 minuten.
Keer ze halverwege de tijd een keer om.
Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren.
Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.
Was de bieslook en knip de sprieten klein.
Meng de yoghurt met de bieslook tot een sausje voor op de aardappelen.
Kook de eieren hard.
Wrijf 2 halve walnoten fijn en hak de rest grof.
Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen.
Vang het sinaasappelsap op en maak er met de fijngewreven walnoten, olie, citroensap en wat peper een dressing van.
Stroop het vel van de bietjes en snijd ze in kleine blokjes.
Meng er de dressing en de partjes sinaasappel door en strooi de gehakte walnoten erover.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Geef de aardappelen met het yoghurtsausje en de parten ei bij de bietensalade.

Walnoten over?

Bron: Voedingscentrum

Terug