Bietjes-limoensalade

Bietjes-limoensalade

voor 2 personen

  • 500 g gare rode bieten
  • 1 limoen
  • 1 sjalot
  • 1 eetl. olie
  • peper
  • 6 aardappelen
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eetl. vloeibare margarine

Stroop het vel van de bieten en snijd ze in blokjes.
Boen de limoen goed schoon.
Rasp wat van de schil af.
Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in plakjes.
Halveer de plakjes.
Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Fruit de sjalot in de olie glazig.
Blus dit af met het limoensap en meng dit door de bietjes.
Voeg de geraspte limoenschil en wat peper toe.
Garneer de salade met de halve plakjes limoen.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Bestrooi de varkensschnitzels met peper en bak ze in de hete margarine in 6 minuten gaar.
Neem het vlees uit de pan.
Schenk 7½ cl water in de pan en roer het aanbaksel van de panbodem los.
Geef dit met de aardappelen en het vlees bij de salade.

Sjalot over?

Bron: Voedingscentrum

Terug