Bietensalade met roomkaas

Bietensalade met roomkaas

voor 2 personen

  • 6 aardappelen
  • 500 g gare rode bieten
  • 2 eetl. azijn
  • 30 g roomkaas light
  • 2 eetl. halfvolle yoghurt
  • 50 g veldsla of waterkers
  • 2 rundertartaartjes
  • peper
  • 2 eetl. vloeibare margarine

Schil de aardappelen.
Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
Stroop het vel van de bieten.
Snijd de bieten in smalle reepjes.
Schep de azijn door de bieten.
Roer de roomkaas met de yoghurt zacht.
Was de veldsla en laat het goed uitlekken.
Verdeel de veldsla over een schaal en schep de reepjes biet erop.
Schep het roommengsel erop.
Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
Geef de bietensalade en de tartaartjes bij de aardappelen.

Roomkaas over?

Bron: Voedingscentrum

Terug