vegetarisch
|
|
Maak de dressing door de ingrediënten te mengen.
Verdeel de ingrediënten van de salade over borden, of als je het meeneemt over de schaaltjes.
Onderop de bietenplakje.
Besprenkel met een kwastje de plakjes biet met de dressing.
Maal wat peper over de bietenplakjes.
Haal vervolgens de bleekselderij en venkel door de dressing.
Leg bovenop de bieten.
Leg de verkruimelde geitenkaas erop en bestrooi met de gesneden rucola of tuinkers.
Bron: Eatzo
vegetarisch
|
|
Koken in water is zonde, dat gaat ten koste van de smaak.
Gewoon een paar uurtjes in aluminiumfolie op een smeulend vuurtje van je zelfgehakte hout laten stoven.
Of vooruit, vooralsnog in de oven.
Doe de bietjes in een gietijzeren pan in een op 150 °C voorverwarmde oven.
Controleer met een vork of ze na zo´n twee uur gaar zijn.
Als ze afgekoeld zijn schil er af, in kleine blokjes snijden, een paar flinke scheuten olijfolie, balsamicoazijn, bieslook, peper en zout erdoor roeren.
Uurtje laten staan en een fantastische salade die niemand je afpakt.