Bieten-yaconsalade

Bieten-yaconsalade

  • 700 g gekookte bieten in blokjes van < 1 cm
  • 300 g yacon, geschild en in blokjes van < 1cm
  • 240 g zure bom, klein gesneden
  • 3 eetl. olijfolie extra vierge
  • goede frambozenazijn of goede balsamico
  • peper uit de molen
  • 1 à 2 ui, gesnipperd, optioneel
  • 100 g feta, gebrokkeld, optioneel
  • 2 eetl. platte peterselie, fijngehakt, optioneel
  • 50 g spekjes, uitgebakken

Bieten koken duurt een uurtje.
Wat af laten koelen en (onder koud water) pellen.
Verder laten afkoelen.
Desnoods een dag te voren en dan in de koelkast zetten.
Meng in een schaal of kom de blokjes biet, yacon en augurk.
Een fikse scheut olijfolie erover, een of twee eetlepels van de azijn en peper uit de molen.
Proeven en bijstellen.
De andere ingrediënten kunnen er aan worden toegevoegd.
Zo kan je de spekjes uitbakken en dan de ui later erbij doen en smoren.
Af laten koelen en aan de blokjes in de kom toevoegen.

Opmerkingen
Bieten zijn aards, yacon is lichtzoet. Augurk geeft een frisse zure touch. En voor de rest kan je aanrommelen met de andere ingrediënten.

Bieten-yaconsalade
Met een puntje camembert
Bieten-yaconsalade
Met feta

Bron: MergenMetz

Terug