Beierse rettich-salade

radi-salat

rettich (3K)

  • 2 rettich-wortels
  • 5 eetl. witte azijn
  • 6 eetl. zonnebloemolie
  • 1 theel. suiker
  • zout
  • peper (molen)

Neem een grote pan.
Met zout water (zo zout als de zee) aan de kook brengen.
Ondertussen de rettich schoon schrappen en in plakjes snijden (niet te dik).
Vuur lager draaien zodat het water net niet meer kookt, rettich 10 minuten in het water.
Afgieten, water zoveel mogelijk eraf en in een kom doen.
Versgemalen zwarte peper er overheen en goed roeren.
Klop de olie, azijn, en suiker tot een dressing en meng deze door de rettich.
Nog even laten afkoelen, de smaken trekken dan goed in.

Opmerking
Traditionele rettich salade uit Beieren.
Een recept dat ik vond bij Recepten uit Beieren. Een interessante site vol traditionele Beierse recepten.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug