Salade van bataat en peultjes

Salade van bataat en peultjes

  • 750 g bataat (zoete aardappel)
  • 400 g peultjes
  • zout
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ rode Spaanse peper, ontpit en fijngesneden
  • 3 eetl. citroensap
  • 1 theel. honing
  • 1 eetl. peterselie, fijngehakt
  • 1 eetl. selderij, fijngehakt
  • 9 eetl. olie

Borstel de bataten schoon onder koud stromend water.
Kook ze gaar in 15 - 20 minuten.
Laat ze iets afkoelen en trek de schillen eraf.
Snijd ze in kleine blokjes.
Maak de peultjes schoon en kook in ca. 3 minuten beetgaar.
In een vergiet kieperen en onder koud stromend water laten afkoelen.
Goed uit laten lekken.
Meng de peper- en de uisnippers met het citroensap, de honing, peterselie, selderij, een snufje zout en de olie.
Schep de bataat en de peultjes door de dressing.

Opmerking
De herkomst van deze salade schijnt Zimbabwe te zijn.

Bron: Van Internet geplukt
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug