Bamisalade speciaal met atjar en hamblokjes

bamisalade_speciaal_atjar (2K)

  • ½ zak (250 g) Conimex Mie Nestjes
  • 400 g grofgesneden roerbakgroenten
  • wokolie
  • 1 pakje Conimex Mix voor Bahmi Speciaal
  • 1 kleine krop sla
  • 1 potje atjar tjampoer
  • 200 g hamblokjes
  • 4 eetl. grofgehakte peterselie

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Verhit een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten kort 2 minuteb (voor de salade moeten ze knapperig blijven).
Voeg de groentemix (uit het pakje) en 10 cl water toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep de mie en de kruidenmix (uit het pakje) door het groentemengsel en wok nog 2 minuten.
Laten afkoelen.
Scheur de slablaadjes in stukjes.
Meng de afgekoelde bami met de atjar (ook het vocht), de hamblokjes en de peterselie.
Voeg vlak voor het serveren de sla toe.
Verdeel de bamisalade over 4 kommen of borden.

Op tafel
Zet sambal badjak, kroepoek bali, en seroendeng op tafel, die zijn heerlijk bij deze bahmisalade.

Lekker anders kan ook
De salade kan ook (lauw)warm worden geserveerd. Geef er de satésaus mild bij om over de salade te scheppen. Dat is net zo lekker als met gado gado, de authentieke Indonesische groentesalade met pindasaus.

Terug