Aziatische koolsalade

voor 2 personen

  • stukje gemberwortel
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. limoensap
  • sojasaus
  • ± 2 theel. bruine basterdsuiker
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 rode peper
  • 1 eetl. ongezouten pinda's
  • 1 kleine Chinese kool

Schil het stukje gember en rasp het fijn.
Pers het teentje knoflook uit.
Maak een dressing van de gember, de knoflook, het limoensap, wat sojasaus, basterdsuiker en de sesamolie.
Maak de peper schoon en verwijder de pitjes.
Snijd de peper in schuine reepjes.
Hak de pinda’s grof.
Maak de Chinese kool schoon en snijd hem in smalle repen.
Meng de dressing door de kool en strooi er de reepjes peper en de pinda’s over.

Menusuggestie
Lekker met geroerbakte reepjes bief en rijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug