Avocadosalade met tonijn

  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • ¼ theel. cayennepeper
  • 2 eetl. melk
  • 1 avocado
  • 2 - 3 eetl. limoensap
  • 100 g oud witbrood, ontkorst, in blokjes van 1½ cm gesneden
  • 1 oud witbrood, fijngesneden stengel bleekselderij
  • 4 blaadjes bladselderij, fijngesneden
  • 1 blik tonijn op olie (135 g), even laten uitlekken
  • 4 eetl. mayonaise
  • 1 limoen in partjes
  • wat eikebladsla
    • voor de dressing
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • zout
  • peper
  • 3 eetl. olijfolie

Vermeng de knoflook, cayennepeper en melk.
Schil de avocado, halveer ze, snijd het vruchtvlees in blokjes en bedruppel het met limoensap.
Schep in een schaal de blokjes brood, avocado, bleekselderij, bladselderij, tonijn en mayonaise door elkaar.
Voeg het melkmengsel en 1 - 2 eetlepels limoensap toe en meng alles voorzichtig.
Laat de salade in de koelkast intrekken.
Vermeng voor de dressing de azijn, zout, peper en olie.
Vermeng de blaadjes sla en de dressing.
Leg de slablaadjes in kommen, verdeel de avocadosalade erover en garneer met partjes limoen.

Bron: Astrid Veltman

Terug