|
|
Schil de avocado's, halveer ze in de lengte en verwijder de pitten.
Snijd het vruchtvlees fijn en doe het in een kom.
Besprenkel het met citroensap.
Snijd de tomaten in stukjes.
Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
Meng de tomaten en de Spaanse peper door de avocado en verdeel de peterselie erover.
Deze avocadosalade kunt u apart serveren of in tortilla's rollen.
Bron: Astrid Veltman
|
|
Schil de avocado's, snijd ze doormidden en verwijder de pitten.
Snijd de avocado's in kleine blokjes.
Leg wat blaadjes sla op een schaal en drapeer hier de blokjes avocado op.
Roer in een kommetje een sausje van de olie, de azijn, de mosterd en wat zout & peper.
Schenk het sausje over de blokjes avocado en serveer de salade bestrooid met de fijngehakte peterselie.
Bron: Astrid Veltman
|
|
Verdeel de grapefruits in partjes en verwijder de vliesjes zoveel mogelijk.
Vang het grapefruitsap op.
Klop de olie, het sinaasappelsap, de mosterd, het paprikapoeder en een klein beetje zout in een kommetje tot een sausje en roer daar de peperkorrels door.
Snijd de ijsbergsla in heel dunne sliertjes en zet die tot het gebruik afgedekt in de koelkast.
Verdeel de ijsbergsla voor het serveren over 4 borden.
Schil de avocado's, halveer ze, verwijder de pit, snijd elke helft in ± 6 plakken en besprenkel die met het grapefruitsap.
Leg de avocado en de grapefruit om en om stervormig op de bordjes.
Klop het sausje door en schep het over de salade.
Serveer direct met dunne toast.
Bron: Astrid Veltman