Aubergineslaatje

Aubergineslaatje

voor 400 gram

  • 1 aubergine
  • 100 g sojabrokken
  • 50 cl heet water
  • 3 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 1 theel. korianderpoeder
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 3 tenen knoflook
  • een scheut olijfolie
  • het sap van een halve citroen
  • 2 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. volle yoghurt
  • een bosje verse koriander
  • peper & zout

Snijd de aubergine in kleine blokjes, doe ze in een zeef en bestrooi ze met zout.
Laat 15 minuten uitlekken.
Week de sojabrokken 30 minuten in het hete water met sojasaus, kerriepoeder, korianderpoeder, komijnpoeder en de geperste tenen knoflook.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan.
Doe de sojabrokken met de marinade en de aubergineblokjes in de pan en laat sudderen tot al het vocht is opgenomen en de sojabrokken goudbruin gebakken zijn.
Laat afkoelen.
Voeg het citroensap, de mayonaise en de yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout.
Garneer met de gehakte verse koriander.

Bron: Velt - Samen eco actief

Terug