Auberginesalade met zwarte azijn

Auberginesalade met zwarte azijn

  • 2 aubergines
  • 4 eetl. olie
  • 3 eetl. sesamolie
  • 1 teen knoflook, ragfijn gehakt
  • 1 dikke theel. sambal manis
  • 4 eetl. Chinese chinkiang azijn
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden

Verwijder de steelaanzet van de aubergines.
Snijd ze daarna in twee helften, gewoon middendoor, en daarna in de lengte in repen.
Meng die in een grote ovenschaal met de olie en wat zout.
Dek af met aluminiumfolie, zet in de oven en schakel die in op 180 °C – voorverwarmen hoeft niet – en bak onafgedekt 45 minuten.
Roer de sesamolie, knoflook, sambal en azijn door elkaar en meng met de (vooral witte) helft van de lente-ui en de aubergine als die uit de oven komt.
Laat iets afkoelen.
Eet hem nu of als hij helemaal koud is.
Ook klieken uit de koelkast smaken geweldig, maar maak hem voor het serveren heftig op smaak af met zout, azijn en sesamolie.
Je zult merken dat hij koud flink meer smaakmakers nodig heeft.
Garneer met de resterende lente-ui.

Bron: Onno Kleyn

Terug