Aspergesalade met rauwe zalm en kwarteleitjes

Aspergesalade met rauwe zalm en kwarteleitjes

  • 250 g verse (rauwe) zalmfilet
  • 750 g witte asperges, geschild
  • zout
  • 12 kwarteleitjes
  • 1 zakje biologische veldslamelange met rucola à 100 g
  • 2 eetl. platte peterselie, grof gehakt
  • 2 eetl. bieslook, grof gehakt
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • 1 theel. mosterd
  • versgemalen peper
  • ½ bakje tuinkers

Snijd de zalm in reepjes.
Breng de asperges aan de kook in koud water met wat zout.
Kook ze beetgaar in ca. 7 minuten.
Spoel ze af onder koud water.
Dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in stukken van ca. 4 cm.
Kook ondertussen de kwarteleitjes in 4 à 5 minuten.
Laat ze schrikken onder koud stromend water.
Pel de eitjes en halveer ze in de lengte.
Meng de sla met de peterselie en de bieslook.
Klop een dressing van de olie, azijn, mosterd, zout & peper.
Schep de dressing door de sla en schep die in 4 diepe borden.
Verdeel de zalm, asperges en kwarteleitjes erover.
Garneer met de tuinkers.

Tip
Eet je geen rauwe vis, pocheer de zalm dan 10 minuten in water net van de kook.

Bron: Gall & Gall

Terug