Aspergesalade met waterkers

Aspergesalade met waterkers

voor 2 personen

  • 500 g asperges
  • 1 ei
  • 1 eetl. (witte wijn)azijn
  • 1 theel. mosterd
  • 6 aardappelen
  • 2 varkensoesters
  • peper
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 1 eetl. olie
  • ca. 25 g waterkers

Was de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant.
Kook de asperges en het ei in ruim water 6 minuten en laat ze eventueel in het afkoelende kookvocht nagaren.
Kook het ei hard en laat het afkoelen.
Pel het ei en hak het klein.
Maak van het gehakte ei met azijn, mosterd, 1 eetlepel water en olie een saus.
Snijd de asperges in stukken en meng de saus erdoor.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Bestrooi het vlees met peper.
Bak het vlees in de hete margarine in ca. 8 à 10 minuten gaar en bruin.
Was de waterkers.
Schik de waterkers op een schaal en schep de asperges erop.
Neem het vlees uit de pan.
Schenk 5 cl water in de pan en breng dit aan de kook.
Roer het aanbaksel los.
Maak de jus op smaak met wat peper en geef het bij de aardappelen, vlees en aspergesalade.

Mosterd over?

Bron: Voedingscentrum

Terug