Aspergesalade met krieltjes en ei

Aspergesalade met krieltjes en ei

voor 2 personen

  • 500 g groene asperges
  • 500 g krieltjes
  • 4 eieren
  • 1 eetl. geschaafde amandelen
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 4 eetl. halfvolle yoghurt
  • azijn
  • 3 takjes peterselie

Was de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant.
Snijd de asperges in stukken.
Kook de onderste stukken 4 minuten in een bodempje water.
Doe de stukken met de kopjes erbij en kook in nog 2 minuten verder gaar.
Kook de krieltjes in weinig water met een deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar.
Kook de eieren hard.
Roosterde amandelen in een droge koekenpan.
Bak de krieltjes in de hete margarine aan alle kanten goudgeel.
Pel de eieren.
Hak 2 eieren in stukjes en snijd de andere eieren in parten.
Maak van het gehakte ei met de yoghurt, wat azijn en wat peper een saus.
Was de peterselie en knip het klein.
Meng dit door de saus.
Meng de saus door de afgekoelde asperges en strooi de amandelen erover.
Geef er de krieltjes en de parten ei erbij.

Eieren over?

Bron: Voedingscentrum

Terug