voor 4 - 6 porties
|
|
Roer de rijstazijn, gember, knoflook en bruine suiker door elkaar in een kleine kom.
Voeg jalapeño en sesamolie toe en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de harde bodem van elke asperges.
Schil met een groenteschiller van elke asperge de harde schil, begin halverwege vanaf de punt en schil naar de onderkant toe.
Snijd de asperges in een lange diagonaal in zeer dunne plakjes (niet papier dun - ongeveer de bikte van een dun gesneden ui).
Leg de plakjes asperges in een brede slakom.
Kruid met peper en zout en gooi licht om.
Voeg de gemberdressing en gooi om.
Proeven en eventueel aanpassen.
Voeg de bosui en limoensap toe en gooi opnieuw om.
Garneer met muntblaadjes en koriandertakjes.
Bestrooi met sesamzaadjes en serveer.
Foto: Karsten Moran
Bron: David Tanis
Gepubliceerd door: Cooking New York Times