Aspergesalade met garnalen

Aspergesalade met garnalen

voor 2 personen

  • 750 g asperges
  • 500 g krieltjes
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • ½ sjalotje
  • 6 sprieten bieslook
  • 4 takjes (platte) peterselie
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. olijfolie
  • 150 g gepelde gekookte garnalen

Schil de asperges en snijd het houtige deel van de onderkant.
Kook de asperges in ruim water 10 à 12 minuten.
Laat de asperges uitlekken en afkoelen.
Kook de krieltjes 5 minuten in weinig water net gaar.
Bak de krieltjes in de hete margarine goudgeel.
Snijd het stukje sjalot heel fijn.
Maak de kruiden schoon en knip ze klein.
Meng de sjalot met kruiden, citroensap, olijfolie en wat peper.
Schep de garnalen erdoor.
Verdeel de asperges over 2 borden, schep het garnalenmengsel erop en geef de krieltjes erbij.

Asperges over?

Bron: Voedingscentrum

Terug