Aspergesalade - I

voor 2 personen

  • 500 g asperges
  • 1 ei
  • 2 eetl. slasaus
  • 2 eetl. zure room
  • azijn
  • ½ eetl. tomatenketchup
  • 3 takjes peterselie

Schil de asperges en snijd een stukje van de houtige onderkant.
Kook de asperges 5 minuten en laat ze in het kookwater afkoelen.
Kook het ei hard, pel het en hak het klein.
Maak van het gehakte ei met de slasaus, de zure room, wat azijn, de tomatenketchup en wat peper een saus.
Was de peterselie en knip het klein.
Meng dit door de saus.
Snijd de afgekoelde asperges in stukken en meng de saus er door.

Menusuggestie
Lekker met rolletjes ham en gebakken krielaardappeltjes.

Bron: Voedingscentrum


Aspergesalade - II

Aspergesalade

  • 600 g asperges, geschild en gekookt
  • 150 g jonge doperwtjes of peultjes, gekookt
  • 5 eetl. olie
  • 1 eetl. azijn
  • 2 theel. honing
  • 1 eetl. dilletopjes
  • slablaadjes
  • enkele sprietjes bieslook

Laat de gekookte asperges in het kookwater afkoelen.
Snijd in stukjes van ca. 3 cm en meng ze met de dressing door de gekookte doperwtjes.
Leg de salade op de slablaadjes op een ruime schaal en knip bieslook er overheen.

Bron: Odin

Terug