Antwerpse salade

  • 2 stevige braadworsten
  • 2 dikke aardappelen
  • 1 ui
  • 50 g peterselie
  • 10 cl vinaigrette van bouillon, olie, azijn, gekruid met peper en zout
  • 2 tomaten
  • 2 eetl. mosterd
  • een weinig mayonaise

Breng water met een weinig zout aan de kook en laat hierin de worsten
zachtjes gaar koken.
Borstel de aardappelen even en kook ze ongeschild gaar.
Pel ze en snijd ze in ronde schijfjes.
Klop een lekkere vinaigrette van 10 cl bouillon, olie en azijn en kruid met peper.
Meng de aardappelen met de vinaigrette, de fijngesnipperde ui en de fijngehakte peterselie en verdeel dit mengsel over de borden.
Verwijder het vel van de worst en snijd ze in 5 schijfjes.
Schik ze op de aardappelen in de vorm van een hand.
Garneer ze met kleine stukjes tomaat, mosterd en mayonaise.
Versier nog met een takje peterselie.

Bron: Astrid Veltman

Terug