voor 2 personen
|
|
Schil de aardappelen.
Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
Bestrooi de karbonades met wat peper.
Bak het vlees in 2 eetl. hete margarine in ca. 10 à 12 minuten gaar en bruin.
Snijd het brood in blokjes.
Was de bieslook en knip de sprieten klein.
Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de blokjes brood al omscheppend bruin.
Bak de bieslook en de oregano mee en pers het teentje knoflook er boven uit.
Laat de croutons afkoelen.
Maak de andijvie en de radijs schoon.
Snijd de andijvie in smalle repen en de radijsjes in vieren.
Klop een dressing van de olijfolie, 1 eetl. water, wat azijn en peper.
Meng de dressing door de groente en strooi de croutons er over.
Neem de karbonades uit de pan.
Giet 7½ cl water in de pan en roer het aanbaksel los.
Breng de jus aan de kook.
Geef de andijviesalade met de karbonades, aardappelen en wat jus.