Andijviesalade met appel en geitenkaas

voor 2 personen

  • 1 kleine pot of blik kidneybonen
  • 1 eetl. appelstroop
  • 1 teentje knoflook
  • azijn
  • 1 eetl. olie
  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • 10 radijsjes
  • 1 klein struikje andijvie
  • ½ - 1 appel
  • 50 g verse geitenkaas

Maak de andijvie schoon en laat de groente goed uitlekken.
Snijd de andijvie in smalle repen.
Los de appelstroop op in een beetje water.
Maak er met de uitgeperste knoflook, wat azijn, de olie, peper en weinig zout een dressing van.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in smalle partjes.
Meng de dressing en de partjes appel door de andijvie en verkruimel de geitenkaas er boven.

Menusuggestie
Lekker met een sneetje meergranenbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug