Salade van aardbeien en asperges

Salade van aardbeien en asperges

  • 200 g groene asperges
  • 4 eieren
  • 100 g radijsjes
  • 200 g aardbeien
  • 400 g lentesla,
    zoals rucola, postelein, mosterdblad, veldsla, waterkers, kervel
  • 50 g pijnboompitten
  • een scheutje olijfolie
  • een scheutje balsamicoazijn
  • peper & zout

Verwijder de onderkant van de aspergesteeltjes als ze houtachtig zijn, maar vaak is dat bij dunne groene asperges niet het geval.
Stoom de asperges beetgaar in ca. 3 minuten.
Kook de eieren 7 minuten en spoel ze koud.
Snijd de radijsjes en de aardbeien in vieren.
Pel de eieren en snijd ze eveneens in vieren.
Was de lentesla en zwier hem droog.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudgeel.
Let goed op dat ze niet aanbranden.
Verdeel de sla over vier borden.
Garneer met asperges, ei, aardbeien en pijnboompitten.
Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn, en breng op smaak met peper en zout.

Opmerkingen
Deze lichte en frisse salade is een ode aan de eerste groene lenteblaadjes.
Gebruik gerust je eigen favorieten.

Bron: Leentje Speybroeck
Gepubliceerd door: Samen eco actief, Velt

Terug