Warme aardappelsalade met walnoten

voor 2 personen

  • 30 g walnoten zonder dop
  • 1 sjalot
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 100 g ham
  • zout
  • 2 eetl. notenolie
  • 2 theel. mosterd
  • azijn
  • peper & zout
  • mespunt suiker

Hak de walnoten grof.
Maak de sjalot schoon en snijd hem heel fijn.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Snijd de ham in hele kleine blokjes.
Kook de aardappelblokjes in water met zout in 6 - 7 minuten net gaar.
Verwarm de olie in een klein pannetje en fruit hierin de sjalot glazig.
Klop er de mosterd, azijn peper, zout en suiker door.
Verwarm de blokjes ham in de dressing.
Giet de aardappelblokjes af en meng er de dressing en de walnoten voorzichtig door.

Menusuggestie
Lekker met halve tomaten met Provençaalse kruiden onder de grill.

Terug