|
|
Zeef het bindmiddel (maizena) en kruid met wat peper en zout.
Strooi dit over de inktvisringen.
Leg op een bord en laat 30 minuten onbedekt rusten.
Bereid ondertussen de dressing: warm de olijfolie in een kleine sauspan op een middelhoog vuur op en bak de fijngesneden sjalot 5 à 6 minuten (zacht, maar niet gekleurd).
Zet dit opzij.
Rooster de venkelzaadjes 1 à 2 minuten in een droge braadpan.
Voeg de gebakken sjalotten, citroensap en rijstazijn toe.
Roer ze onder de extra vergine olijfolie en kruid af met peper en zout.
Haal de pan van het vuur en laat de dressing afkoelen.
Stoom de ongeschilde aardappelen 15 à 20 minuten (tot ze zacht zijn).
Doe ze in een kom om af te koelen.
Snijd de aardappelen doormidden en snijd de tomaten in stukjes.
Voeg de groentekiemen, waterkers en grofgehakte lente-uitjes toe en meng.
Sprenkel wat dressing over de groenten.
Warm dan de plantaardige olie in een grote sauspan op.
Frituur de inktvisringen 3 à 4 minuten in kleine porties.
Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Besprenkel met citroensap.
Houd ze warm tot alles geserveerd kan worden.
Leg de aardappelsalade in het midden van een bord en leg er de inktvisringen op.
Tip
De olie is warm genoeg om te frituren wanneer een stukje brood in 30 seconden goudbruin wordt.