Aardappelsalade met gerookte makreel

Aardappelsalade met gerookte makreel

  • 300 - 500 g kleine aardappelen
  • stuk komkommer, geschild, in kleine blokjes
  • 4 stuks bos- / lente-ui, in dunne ringen
  • fikse hand rucola
  • 1 gerookte makreelfilet (ca. 100 g)
  • 10 cl goede olijfolie en 3 eetl. rode wijnazijn
  • 1 à 2 eetl. kappertjes op zout, afgespoeld
  • peper

De aardappels koken en af laten koelen.
Maak een dressing van de olie, azijn en de peper.
(In een kom even kloppen met een vork of zo.)
Haal de filet van de huid en pluk het in grove stukken.
Eventuele graten wegnemen, maar dat spreekt voor zich.
Meng alles voorzichtig en zet een tijdje weg.
Koel mag, maar wel weer op temperatuur laten komen voor het eten.
Proef of er nog zout door moet: de kappers zijn al zout, dus…

Opmerking
Dit recept is tot stand gekomen door (a) de beschikbaarheid der ingrediënten en (b) via Google gezocht op 'aardappelsalade makreel'.
Dat leverde voldoende inspiratie.
Ergens lazen we het onzalige idee om de rucola een seconde te blancheren.
Dat deden we om het effect te ervaren.
We raden het niet aan, zoals u merkt.
De knapperigheid van de rucola is verdwenen en volgens ons ook een belangrijk deel van de specifieke smaak.

Bron: MergenMetz

Terug