|
|
Boen de aardappelen schoon en kook ze in 20 minuten net gaar.
Kook de laatste 2 minuten de doperwtjes mee.
Snijd de aardappelen in blokjes.
Maak een sausje van de olie, azijn en fijn geknipte peterselie.
Schep dit door de aardappelen en laat dit op een koele plaats intrekken.
Maak de groente schoon.
Kook de peultjes 3 minuten in een bodempje water.
Snijd de radijs in plakjes.
Snijd van de komkommer 1 helft in dunne plakken en de andere helft in kleine blokjes.
Snijd de bosui in smalle ringen.
Meng de ringen bosui, de blokjes komkommer en de helft van de radijs door de aardappelsalade.
Leg de peultjes en de plakjes komkommer op de rand van een schaal en schik de salade erop.
Garneer met de rest van de radijs.
Maak de haringen schoon en snijd ze in repen.
Schik de haring naast de aardappelsalade.