Aardappelsalade met rauwe ham en geitenkaas

aardappelsalade_ham_geitenkaas (5K)

  • 6 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 4 sneetjes rauwe ham
  • 100 g verse geitenkaas
  • 100 g plattekaas
  • ¼ bosje platte peterselie
  • 1 lente-ui
  • ½ bosje bieslook
  • 1 eetl. olijfolie
  • rucola en balsamico-azijn als garnering
  • peper en zout

Leg de gewassen, ongeschilde aardappelen in een kom en zet ze half onder water.
Dek af met folie en gaar ze 8 minuten in de microgolfoven op maximumvermogen.
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke blokjes.
Snijd het lente-uitje fijn en hak de bieslook en platte peterselie fijn.
Meng de geitenkaas met de fijne kruiden en het lente-uitje.
Voeg er de aardappelen aan toe.
Kruid met peper, zout en olijfolie.
Leg de sneetjes ham in 4 kommetjes.
Verdeel er de geitenkaasmengeling en aardappelen over.
Laat afkoelen in de koelkast.
Werk af met rucola en besprenkel met balsamicoazijn.

Bron: Patapas

Terug