Aardappelsalade met grijze garnalen en pompelmoes

aardappelsalade_garnalen (2K)

  • 24 kleine vastkokende aardappelen
  • 2 roze pompelmoezen
  • 250 g gepelde grijze garnalen
  • 1 lente-uitje
  • 1 theel. honing
  • ½ bussel basilicum
  • 4 eetl. rode wijnazijn
  • 1 theel. champignonolie
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout

Schil de aardappelen en gaar ze gedurende 5 minuten in een bodempje water in de microgolfoven op 750 watt.
Laat afkoelen en halveer.
Schil de pompelmoezen, verwijder de partjes vruchtvlees en vang het sap op.
Meng het sap met de olijfolie, de champignonolie, de honing en de rode wijnazijn tot een vinaigrette.
Kruid met peper en zout.
Snipper de rode ui en de lente-ui fijn.
Meng onder de garnalen, de pompelmoespartjes en de aardappelen.
Verdeel het slaatje over 4 kommetjes en besprenkel met de vinaigrette.
Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Tip
Serveer wat sla en gebakken vis bij dit aardappelslaatje en je tovert een volwaardige maaltijd tevoorschijn.

Bron: Patapas

Terug