Lauwwarme aardappelsalade met avocado, artisjok en garnaaltjes

aardappelsalade_avocado (2K)

  • 7 grote vastkokende aardappelen
  • 200 g gekookte roze garnalen
  • 2 avocado's
  • 200 g gemarineerde artisjokharten (uit blik)
  • 4 eetl. olijfolie
  • ½ bosje platte peterselie
  • ½ bosje basilicum
  • 4 eetl. yoghurt
  • peper
  • zout

Schil de aarappelen en vierendeel ze.
Gaar ze 8 à 10 minuten afgedekt in een bodempje water in de microgolfoven op 750 watt.
Laat ze 10 minuten nagaren.
Snijd de avocado's in partjes en meng ze met de artisjokharten en de aardappelen.
Besprenkel met de olijfolie en het sap van de citroen.
Kruid met peper en zout.
Hak de peterselie en de basilicum fijn.
Meng de kruiden, samen met de garnalen, onder de salade.
Serveer met yoghurt.

Tip
Vervang de roze garnalen door krabvlees.

Bron: Patapas

Terug