Aardappelsalade - I

Aardappelsalade

voor 1 persoon

  • 2 - 3 gekookte aardappels,
    minimaal een nacht in de koelkast, in blokjes gesneden
  • 8 groene of zwarte olijven in vieren gesneden
  • handje rucola of sla naar keuze, in reepjes gesneden
    • voor de dressing
  • gesnipperd sjalotje of ½ ui
  • 4 takjes peterselie, in stukjes gesneden
  • 4 takjes bieslook, in stukjes gesneden
  • ½ eetl. citroensap
  • 2 eetl. olijfolie extra vierge
  • 1 theel. mosterd
  • gemalen zwarte peper en zeezout naar smaak

Roer alles door elkaar.

Bron: Eatzo


Aardappelsalade - II

  • 20 cl mayonaise
  • een weinig peterselie

Gebruik resten van gekookte aardappelen en snijd die in schijfjes.
Meng ze met de mayonaise en de fijngesneden ui of ajuinpijpjes.
Leg de sla op een schotel, daarop de aardappelen en versier met de peterselie.

Bron: Astrid Veltman


Aardappelsalade - III

Aardappelsalade

voor 1 persoon

  • 12½ cl zure room
  • 2 eetl. (grove) mosterd
  • 5 cl witte wijnazijn
  • 2 eetl. honing
  • handje bieslook, gesnipperd
  • zout & peper
  • 500 g Bio baby's krieltjes, beetgaar gekookt en in blokjes
  • 1 appel, in kleine blokjes, klokhuis en schil verwijderd

Klop een dressing van de zure room, mosterd, azijn, honing en eventueel mayonaise.
Roer de helft van de bieslook door de dressing en breng op smaak met zout en peper.
Meng de dressing door de aardappel en appel in een kom.
Garneer met de rest van de bieslook.

Bron: Ekoplaza

Terug