voor 1 persoon
|
|
Roer alles door elkaar.
Bron: Eatzo
|
|
Gebruik resten van gekookte aardappelen en snijd die in schijfjes.
Meng ze met de mayonaise en de fijngesneden ui of ajuinpijpjes.
Leg de sla op een schotel, daarop de aardappelen en versier met de peterselie.
Bron: Astrid Veltman
voor 1 persoon
|
|
Klop een dressing van de zure room, mosterd, azijn, honing en eventueel mayonaise.
Roer de helft van de bieslook door de dressing en breng op smaak met zout en peper.
Meng de dressing door de aardappel en appel in een kom.
Garneer met de rest van de bieslook.
|
|
Kook de aardappelen, laat ze afkoelen.
Klop de mayonaise met de yoghurt (400 g in totaal).
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes van ca. ½ cm
Snijd ook de augurken in kleine blokjes.
Doe de stukjes komkommer en appel bij de dressing en breng op smaak met een scheutje augurkvocht, de mosterd, groentebouillonpoeder, suiker, peper en zout.
Voeg kappertjes, een beetje ansjovispasta en eventueel een fijn geraspte ui toe.
Snijd de aardappelen in iets grotere blokjes (iets minder dan 1 cm) of in schijfjes en meng ze met de saus.
(Blokjes kleven dan niet aan elkaar en mengen beter met de dressing!)
Versier met 2 tot 3 in vieren gedeelde hardgekookte eieren.
Opmerkingen
Alleen vastkokende aardappelen zijn geschikt voor de saladebereiding.
Oude rassen zoals La Ratte maken een bijzonder lekkere salade.
Aardappelsalade moet altijd vers worden bereid en mag niet langer dan één dag in de koelkast worden bewaard.
|
|
Schil de aardappels en snijd in blokjes van ca 1 cm.
Kook deze in een pan met water met een snufje zout 10 minuten.
Giet daarna af en spoel af met koud water.
Kook daarna ook de doperwtjes gaar in 5 minuten en het ei hardgekookt in 8 minuten.
Spoel ook de erwtjes af met koud water.
![]() |
![]() |
![]() |
Meng de yoghurt met de mosterd, mayonaise en pers het teentje knoflook hier bij.
Breng het mengsel op smaak met peper, zout en fijngehakte verse bieslook.
Snijd de augurkjes en het gekookte ei fijn.
Meng dit samen met de erwtjes door de aardappels heen.
![]() |
![]() |
![]() |
Schep als laatste de romige bieslooksaus door de aardappelsalade.
Laat de aardappelsalade afgedekt goed afkoelen in de koelkast (minimaal een uurtje).
Serveer eventueel met wat extra bieslook.
Bewaar de aardappelsalade maximaal 2 dagen in de koelkast.
|
|
Schil de aardappelen, snijd ze doormidden en kook ze met een snufje zout in 20 minuten gaar.
Kook de eieren in 10 minuten hard.
Laat ze direct in koud water schrikken, pel ze en snijd ze in stukjes.
Maak de knoflook en ui schoon en snijd ze heel fijn.
Laat de augurken goed uitlekken en snijd ze in plakjes.
Giet de aardappelen af en snijd ze in ± 5 mm dikke plakjes.
Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook.
Blus dit af met bouillon en voeg de mosterd toe.
Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen.
Doe de zure room of mayonaise in een schaal en roer hier de afgekoelde mosterdsaus, augurken, eieren en aardappelen door.
Breng de aardappelsalade verder op smaak met versgemalen peper en zout en schep er tenslotte de fijngehakte platte peterselie door.
Laat de salade nog 30 minuten afgedekt staan om door en door af te koelen.