Aardappel-kipsalade met appel

aardappel_kipsalade (2K)

  • 4 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 1 kip aan 't spit
  • 4 appels
  • 100 g jonge sla
  • 1 eetl. bieslook
  • 1 dl olijfolie
  • 1 theel. zeezout
  • zwarte peper (vers gemalen)

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 1,5 cm en gaar ze 6 minuten in de microgolfoven op 750 watt.
Laat afkoelen.
Warm de olijfolie op en kruid met de zwarte peper en het zeezout.
Leg de kip, in stukken gesneden, in de marinade en laat 30 minuten rusten.
Schil de appels en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Meng ze onder de aardappelen.
Verdeel de aardappel- en appelblokjes over de jonge sla en leg er enkele stukjes kip bovenop.
Besprenkel met wat marinade en werk af met de fijngesnipperde bieslook.

Tip
Je kan de kip aan 't spit vervangen door kippenwit (in reepjes gesneden).

Bron: Patapas

Terug