Aardappel- appelsalade met gebakken coquille en kruidensla

Aardappel- appelsalade met gebakken coquille en kruidensla

  • 1 bloemige aardappel
  • 8 verse coquilles
  • 50 g gemengde salade, bijv. rucola, kropsla, dille, witloof, . . .
  • ½ appel (type Jonagold)
  • 1 5 cl olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • een mespunt gehakte gember
  • grof zout

Spoel de geschilde aardappel en snijd in minuscule blokjes.
Bak ze krokant in olie, strooi er grof zout over en laat uitlekken op keukenpapier.
Spoel de sla en dep droog.
Maak de helft van de olijfolie aan met de gember en het limoensap.
Snijd de ongeschilde appel in julienne.
Bak de coquilles in de resterende olie en kruid naar smaak met peper en zout.
Schik de salade in ruime borden, serveer de coquilles errond.
Garneer met de aardappelblokjes en de appel en lepel er dressing over.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug