Aardappelpuree van zoete aardappel met pompoen

aardappelpuree_pompoen (3K)

voor 2 personen

  • 1 grote zoete aardappel
  • 100 g pompoenblokjes
  • 2 sjalotjes
  • peper
  • zeezout
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • bieslooksnippers
  • bladpeterselie, fijn gesneden
  • 2 snoeptomaatjes

Aardappelen beetgaar koken, afgieten en pureren.
Sjalotjes samen met de pompoenblokjes even aanbakken in boter.
Meng deze onder de puree samen met de bieslook en bladpeterselie goed naar smaak kruiden.
Neem uitsteekvormen, besmeer met boter verdeel de puree erin en leg het tomaatje erop.
Zet in een beboterde vuurvaste schotel.
Even onder de grill tot het tomaatje warm is en begint te barsten.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug