|
|
Verwarm de oven voor op 220 ÂșC.
Schil de wortel en pompoen en snijd beide in stukken.
Verdeel de wortel en pompoen over een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout.
Rooster de groenten circa 30 minuten in de oven en laat afkoelen.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan met dikke bodem en bak hierin de ui en rodecurrypasta circa 3 minuten.
Voeg de geroosterde wortel en pompoen toe en giet de groentebouillon en kokosmelk erbij.
Verwarm circa 10 minuten.
Pureer de koriander en 3 eetlepels olijfolie met een staafmixer.
Maak met behulp van een mal een ster van korianderolie in elke kom soep (zie tip).
Bereidingstip
Met een koekjes- of uitsteekvorm maak je heel makkelijk een leuk vormpje in je soep. Leg de mal op de soep, giet de olie er voorzichtig in en verwijder de mal. Hetzelfde kun je doen met fijngehakte verse kruiden.