Vijgenbladpompoen chutney

Vijgenbladpompoen chutney

voor 6 personen

  • 1 vijgenbladpompoen
  • 5 middelgrote appels
  • 15 cl appelazijn
  • 5 cl azijn
  • 500 g suiker
    (evt. de helft geleisuiker als je minder loperige chutney wil)
  • 6 kruidnagels
  • 2 kaneelstokjes
  • peper & zout
  • 1 steranijs (optioneel)
  • 4 fijngesneden tenen knoflook
  • 2 uien
  • 2 rode pepers

Snij de vijgenbladpompoen in stukken en kook in een grote kookpot met water en 5 cl appelazijn.
Wanneer de pompoen zacht is, haal je de stukken uit het water en haal de schil van de stukken pompoen.
Doe de geschilde stukken pompoen met de rest van de ingrediĆ«nten in een pot en laat 2 uur op een zacht vuur inkoken.
Je kan wat water of meer appelazijn toevoegen als de chutney te droog wordt.
Voeg eventueel wat meer suiker toe als je de chutney zoeter wil.

Bron: Den Oude Kastanje, Ecohoeve

Terug